- Sediakan semua alatan dan bahan yang diperlukan
- Bersihkan bahan mentah yang perlu
- Gunakan alat penjimat masa
- Gunakan masa dan tenaga sebaik-baiknya
- Berjimat ketika menggunakan bahan masakan dan bahan api
- Aturkan meja kerja dengan menggunakan bekas-bekas yang sesuai
- Jangan sepahkan bahan-bahan di atas meja
- Gunakan alatan yang betul dengan cara yang betul dan cermat
- Pastikan setiap masakan cukup rasa dan menepati cita rasa
- Tetapkan masa untuk menyediakan masakan
Labels
- ELEKTRONIK (2)
- JENIS ALATAN (7)
- LUKISAN TEKNIK (1)
- MASAKAN (3)
- PERNIAGAAN DAN KEUSAHAWANAN (1)
- REKA BENTUK (1)
- TANAMAN (1)
- VIDEO (1)
Saturday, August 28, 2010
PENYEDIAAN MAKANAN
Labels:
MASAKAN
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment